NO CAL AFEGIR-HI RES; EL TEXT HO EXPLICA TOT.

Hi havia una vegada un comerciant d’armes l’empresa del qual fabricava bombes de dispersió que venia, entre d’altres, al govern del seu país. Però el seu país va signar un conveni internacional contra aquestes bombes, cosa que va fer que deixés de comprar-ne. Llavors el comerciant va denunciar al govern, suposadament, per incompliment de contracte.
Va resultar que hi va haver un canvi de govern, i el nou president va tenir l’ocurrència de nomenar com a ministre de Defensa en aquest comerciant d’armes: algú ho pot millorar?  I  el comerciant, transmutat en ministre, pagarà  la indemnització corresponent a la seva antiga empresa (un pessiguet de 40 milions d’euros).
PREGUNTA: de quin país i de quina època són aquests fets? Del cinquè món? D’un passat fosc? La resposta a continuació.Pedro Morenés, ministre de Defensa, va ser conseller de l’empresa de fabricació d’armament INSTALAZA entre 2005 i 2007. Després va ocupar el lloc de representant fins el 4 d’octubre de 2011, segons recull el Butlletí Oficial del Registre Mercantil.
INSTALAZA
fabricava bombes de dispersió.El 31 d’octubre de 2011, el diari Cinco Días va revelar que INSTALAZA havia decidit  demanar al Govern una indemnització de 40 milions d’euros, en concepte de desgreuge per la prohibició a Espanya, com a conseqüència de la signatura del Tractat de Dublín, de fabricació, emmagatzematge i ús de les bombes de dispersió .
No obstant, el maig de 2011, quan Morenés era el representant de l’empresa, ja havia anunciat que demanaria una compensació econòmica a l’executiu en concepte de “dany emergent i lucre cessant”.

Avui sabem que INSTALAZA  vendrà el seu deute a una tercera empresa que, al seu torn la revendrà; finalment el ministre pagarà la indemnització a una empresa i dirà que no és la seva la que cobra. Els diners sortiran dels impostos de tothom, és clar. Els diners de tots pagant bombes que mutilen nens. Perquè les submunicions escampades per les bombes fabricades per Morenés tenen un rang de fallada d’entre el 5% i el 30%; poden quedar enterrades sense explotar temps després d’haver-se acabat el conflicte bèl·lic; i ser especialment perilloses per als nens per les seves formes cridaneres, com pilotetes de tennis o llaunes de refrescos. És així com les camufla l’empresa del ministre.

   NO HAVIA CAP MÉS PERSONA PER SER MINISTRE DE DEFENSA?

Si us plau, FÉU-HO CÓRRER SENS PARAR PERQUÈ ÉS DELS MAJÚSCULS ESCÀNDOLS QUE ESTAN PASSANT … que ja és dir molt.

Anuncios

Un pensamiento en “NO CAL AFEGIR-HI RES; EL TEXT HO EXPLICA TOT.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s